​Malayske Rhododendron

I Malaysia, Borneo, Sumatra, Java, Celebes og Ny Guinea, Siam og Australien findes de såkaldte Malayske Rhododendron. Botanisk hører de til Section Vireya. De tåler ikke frost og omtales derfor sjældendt.

Disse ækvatoriale områder har ikke meget forskel på sommer og vinter, derfor blomstrer de 'Malai­siske' Rhodo­dendron uafhængigt af års­tiden. Gruppen omfatter ca. 300 arter.

De gror ofte oppe i andre træer (­ epi­­phyt­ter ) -eller endog på artsfæller, uden dog at være snyltere ( parasit ). Den samme art kan være epiphytisk og terrestrisk (groende i jorden), helt afhængig af det lokale klima.​

​Disse arters vækstforhold ligner de forhold, mange ækvator­iale orkideer trives under. Det er derfor nærliggende at dyrke dem i samme vækst­hus. Inspiration og vejledning kan hentes i Bremens botaniske have, hvor disse meget eksotiske Rhodo­dendron kan stu­deres. 

På friland kan 'Malaiser­ne' beses i Golden Gate Park i San Francisco. Mange af arterne har overhovedet ikke været afprøvet i kultur. Deres blomster blegner ikke, men får tvært­imod en stærkere farve under blomstringen.

Firma:

​Klaus Hansens planteskole

CVR: 60215553

INSEKTER I

RHODODENDRON

Adresse:​

​Skandrups Alle 60

Hareskovby

3500 Værløse

Furesø Kommune

Kontakt:​

Tlf.: 44 98 95 61

Mail:   klaus34hansen@gmail.com